A vírus nem állítja meg a történelmet!

A vírus nem állítja meg a történelmet!

A vírus nem állítja meg a történelmet!

A Journey to the Beginnings egy olyan oktatójáték mobiltelefonra és tabletre, ami élvezetes formában repít közelebb a történelem felfedezéséhez.

A történelem előtti idők leletegyütteseit gondozó Duna-menti kiállítóhelyek és múzeumok közötti példaértékű összefogás végeredményeként a múzeumi élmény végre átlépi az intézmények határait és a zsebünkben landol. A Journey to the Beginnings egy olyan oktatójáték mobiltelefonra és tabletre, ami élvezetes formában repít közelebb az ősi civilizációkhoz, és varázsolja eddig ismeretlen élménnyé a történelem felfedezését.

A szerb Lepenski Vir, a horvát Vučedol, a romániai Garla Mare és a magyar Százhalombatta ismert régészeti lelőhelyek, legtöbben mégsem tudtunk ezekről túl sokat ezidáig. Ezen kíván változtatni a Journey to the Beginnings projekt, melynek fontos része a kutatók, régészeti és múzeumi szakemberek bevonásával fejlesztett edutainment alkalmazás, ami tanít miközben élvezetes kikapcsolódást kínál a gyermekek és felnőttek számára egyaránt.

Aktuális kérdés, hogy az oktatási intézmények, a múzeumok és a régészeti skanzenek statikus világa hogyan tehető vonzóvá azoknak a generációknak, akik már az impulzusok kereszttüzében nevelkedtek. Különösen érdekes kérdés ez most, amikor a COVID-19 miatt az intézmények kénytelenek bezárni kapuikat.

Az edutainment manapság egyre népszerűbb kifejezés, amely azt jelenti, hogy az oktatás szórakoztató megoldásokon keresztül történik. A Journey to the Beginnings egy igazi innovatív edutainment megoldás.

A Journey to the Beginnings egy olyan oktatójáték mobiltelefonra és tabletre.

Ha ügyesek vagyunk, a játék első szakaszában sikerül az időutazás és a négy pálya bebarangolása során megismerhetjük a Duna-menti ősi civilizációk szokásait, építészetét, kézművességét és gasztronómiáját. A játékban a régészeti kutatások alapján elképzelt karakterekkel beszélgethetünk, megtanulhatjuk az ötvözés ősi technikáját, megismerkedhetünk a horgászat akkori módszerével és beleshetünk egy ősasszony konyhájába is.

A játék során megismert információk valós régészeti és kutatási eredményeken alapulnak, ezért arra buzdítunk minden szülőt, hogy ez alkalommal bátran buzdítsa gyermekét a nagyjából két óra alatt végigjátszható játék letöltésére, sőt próbálják ki maguk is.

Az applikáció letölthető a Play! áruházból és az AppStore-ból egyaránt!

A program hivatalos honlapja: http://www.journeytothebeginnings.eu/
Képek a Journey to the Beginnings edutainment játékból: KÉPEK ITT

Háttér

A Journey to the Beginnings legfontosabb célja a Duna mentén élő ősi civilizációk kultúrájának újra felfedezése és széles körben való ismertetése modern technológiai megoldások és a kortárs művészet segítségével. Az alkotó folyamat során a régmúlt emberének élete, hétköznapjai inspirálták a művészeket és a technológiai szakembereket arra, hogy egy eddig sosem látott színházi kalandjáték és egy mobilalkalmazás formájában mutassák be a őskort.

A multidiszciplináris projektben a magyar Pro Progressione vezetésével dolgoztak együtt öt ország régészei, művészei, információtechnológiai-, és múzeumi szakemberei. Az együttműködés eredményeképpen egy komplex mobilalkalmazás jött létre, amely élővé varázsolja a múzeumok és régészeti skanzenek statikus világát, megfoghatóvá teszi a több ezer évvel ezelőtt élt emberek mindennapi életét.

A program az Európai Unió Kreatív Európa Programjának társfinanszírozásával valósult meg, együttműködő partnerei: Muzeul Regiunii Porţilor de Fier (Románia), Muzej vučedolske culture (Horvátország), Lepenski Vir (Szerbia), Matrica Múzeum és Régészeti Park (Magyarország), University of Southampton (Egyesült Királyság), Kulturális Örökség Menedzserek Egyesülete (Magyarország), Pro Progressione (Magyarország), NOVENA d.o.o. (Horvátország).

A Pro Progressione

A Pro Progressione egy nyitott, sokszínű kulturális közeg létrehozásán és fenntartásán dolgozó független szervezet. Jövőképünket verseny helyett az együttműködés határozza meg.

Kiszámítható és folyamatos működésünket állandó művészeink és nemzetközi programjaink garantálják. Szervezetünk híd a különböző művészeti ágak, művészek és a kulturális élet szereplői között hazai és nemzetközi szinten egyaránt. Nemzetközi partneri hálózatunknak köszönhetően magas színvonalon vagyunk képesek biztosítani a fiatal művészek érvényesülését. Innovatív csapatunk széleskörű szakmai kompetenciákkal és kreativitással rendelkezik, amely a művészet iránti személyes elköteleződéssel párosul.

További információ: www.pro-cult.com

Készült Pro Progressione Nonpofit Kft. sajtóközleménye alapján.

A szerzőről

Maradjunk kapcsolatban

Gyermeknevelés - Közösségi Média

Kategóriák