Mokka az iskolai agresszióról - Novák Ferenc iskolai agresszió specialista interjú

Mokka az iskolai agresszióról - Novák Ferenc iskolai agresszió specialista interjú

Iskolai agresszió specialista a Mokkában

Az iskolai agresszióról beszélgettek a TV2 Mokka műsor vezetői és Novák Ferenc iskolai agresszió specialista az újabb iskolai események miatt

Nem könnyű az iskolai agresszióról 6 percben beszélgetni, de a TV2 Mokka műsor vezetői és Novák Ferenc iskolai agresszió specialista azért belevágott. Sikerült pár érdekes kérdést felvetni és megválaszolni.

Nem sokkal a műsor után Tanár úr a gyerekneveles.hu oldalon tette közzé a téma bővebb kibontását. Nem csak azzal foglalkozik, hogy mit tehetne többet vagy másként a szülő és a pedagógus. Az iskolai agresszió csökkentésének egyéb társadalmi vonatkozásait is említi.

Az okok három főcsoportja

A Gyereknevelés lapjain az iskolai agresszió kezelési specialista az alábbi három fő csoportba sorolva részletezi az okokat:

  • A családok állapota
  • Az iskolák és óvodák állapota
  • A társadalom állapota

E három csoportot tovább is bontja, és bár nem törekszik teljességre részletezi még a “Társadalom állapota” elnevezésű kényes csoportot is. Soraiból ennek ellenére hiányzik a nyílt támadás. Nem nevez meg senkit és semmilyen jelenséget, mint az iskolai agresszió fő okát.

Emellett azonban egyáltalán nem kerülgeti a forró kását. Végigvezeti az iskolai agresszió tényezőit a nevelési hiányosságoktól kezdve az iskolákon át a társadalom más szereplőiig.

Bővebben a Gyereknevelés oldalán.

Köszönet a TV2-nek azért, hogy megoszthatjuk itt Mokka című műsorából a részletet. A műsor szerzői joga természetesen a TV2-t illeti.

Pedagógus Konferencia - Virágozz és Prosperálj Alapítvány

A szerzőről

Maradjunk kapcsolatban

Gyermeknevelés - Közösségi Média

Kategóriák