Gyerekeknek szóló, tavaszköszöntő klippel jelentkezett Kocsis Tibor és Major Eszter

Gyerekeknek szóló, tavaszköszöntő klippel jelentkezett Kocsis Tibor és Major Eszter

Gyerekeknek szóló, tavaszköszöntő klippel jelentkezett Kocsis Tibor és Major Eszter

A tavaszköszöntő klippel érkezett a tavasz. Az Artisjus-díjas dalszövegíró, Major Eszter, „Napraforgók” című lemezéhez forgatott varázslatos

A tavasz visszafordíthatatlanul megérkezett, aminek apropójából, az Artisjus-díjas dalszövegíró, Major Eszter, „Napraforgók” című lemezéről az egyik kedvenc dalához forgatott varázslatos klipet. A természeti vágóképekben gazdag felvételben a „Madárcsicsergés” énekese, Kocsis Tibor a főszereplő, akinek segítségével egy csapásra megjegyezheti minden gyerek, mit is csinál egy ornitológus.

Napraforgók

Major Eszter, aki hazánk egyik legtermékenyebb szerzője, pop-dalszövegei mellett gyerekeknek szóló verseket is ír, ezekből készült el egy évet felölelő, „Évszakok” című leporelló-sorozata. A széria népszerű tavaszi és nyári költeményeiből pedig megjelent a ’Napraforgók’ című nagylemez, igazi sztárok közreműködésével, amelyet Fonogram-díjra is jelöltek „Az év hazai gyermek albuma vagy hangfelvétele” kategóriában.

Major Eszter és barátai - Napraforgók - Gyermeknevelés Magazin
Major Eszter és barátai – Napraforgók

 A lemez egyik leghangulatosabb dala a Kocsis Tiborral közös „Madárcsicsergés”, amihez ezúttal egy természetfilm-szerű, szemkápráztató videóklip is társult.

 „Amikor először meghallgattam a dalt, egy szó ütötte meg a fülemet: ornitológus. Ezen nagyon jót mosolyogtam, mert szerintem nagyon szellemes, hogy egy olyan kifejezés került a zeneszámba, ami teljesen váratlan és meglepő! Ezzel a – gyerekeknek kicsit bonyolultnak tűnő – szóval kicsit kizökkenünk abból a komfortos világból, ahová amúgy a szerzeményeken keresztül eljuthatunk. Biztos vagyok benne, hogy a gyerekek ezt a szót fogják leghamarabb megjegyezni! Egyébként a madárcsicsergés engem is elvarázsol. Bár sosem készültem ornitológusnak. 🙂 Viszont nincs annál megnyugtatóbb, mint amikor kint vagy a természetben és csak a madarak énekét hallgatod!”

E szavakkal osztotta meg Tibó a közös dal hátterét, hozzátéve, hogy: „Minden gyerek nyitott a világra, minden gyerek muzikális, kreatív, befogadó és érdeklődő. Nekik ajánlom a ’Napraforgók’ lemezt, beleértve a ‘Madárcsicsergés’ dalt. Vagyis minden gyereknek.”

Tibó a klipről

Tibó fontosnak találja a gyerekek edukációját is, saját példáján keresztül bemutatva ennek mögöttes okát:

 „Rengeteg gyerekalbumunk volt, én amúgy is lemez-mániás voltam kisgyerekként is, így legalább 20-30 különböző kiadványt hallgattam. A klasszikus, persze Halász Judit vagy az akkori nagy magyar sztárok aktuális gyereklemezei, mint például a 100 Folk Celsius, és persze a különböző megzenésített versek, a kor legjobb színészei által előadva. A ’80-as években nem volt még internet és YouTube, ami persze megnehezítette a zenehallgatást, de sokkal színvonalasabb dolgokhoz lehetett hozzájutni. Sajnos, a videó megosztókon elég vegyes a felhozatal, néha találkozom ilyen filmekkel, mivel a családban sok a kisgyerek. Ezért fontos, hogy készüljenek most is izgalmas, szellemes, netán humorral átszőtt dalok, amiket a gyerekek szívesen hallgatnak.”

Hallgasd meg a „Madárcsicsergést”-t!

Forrás: a Magneoton sajtóközleménye

A szerzőről

Maradjunk kapcsolatban

Gyermeknevelés - Közösségi Média

Kategóriák