Iskolarendőrség iskolaőr

Iskolarendőrség iskolaőr

Iskolaőrség?

A tavalyi drámai iskolai események után (például: Győr) bevezették az iskolaőrség intézményét. Az iskolák maguk is tettek lépéseket.

A tavalyi drámai iskolai események után (például: Győr) bevezették az iskolaőrség intézményét. Az iskolák saját erőfeszítései mellett várható volt, hogy központi lépések is születnek az iskolai agresszió visszaszorítására. Valószínűleg komoly viták keletkeznek a mostani, 2020. május 28-i bejelentést követően.

Hamarosan ötszáz iskolában kezdik meg “munkájukat” iskolaőrök, hangzott el a Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztertől. Az iskolaőrök tagjai lesznek a tantestületeknek, feladatuk pedig a tanárok védelme.

Az iskolaőrnél egyelőre nem lesz fegyver, és még nem körvonalazódott, hogy milyen kényszerítő eszközöket használhat majd.

Mit szól ehhez a Pedagógusok Szakszervezete?

A Pedagógusok Szakszervezete nem helyesli a döntést és nem szeretné, ha rendőrök lennének az iskolákban, mert ez amúgy is az iskolai agressziónak csak a tüneti kezelésére lenne elég. (Forrás)

A PSZ alelnöke, Totyik Tamás úgy véli: a hatékony megelőzésre nem fektet elég hangsúlyt az oktatásirányítás. Azt sem látni, milyen forrásból finanszíroznák az iskolai rendvédelmi szervek működését. Előzőleg az Emmi közölte: benyújtotta a parlamentnek a köznevelési törvény módosításáról szóló javaslatát, ennek középpontjában a pedagógusok fokozott védelme áll. A módosítás megteremti annak lehetőségét, hogy szükség esetén a rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv bevonható legyen a pedagógusok védelmére.

Egy a témát ideiglenes tapasznak, de a probléma gyökerét semmiképpen sem kezelő intézkedésnek minősíti a döntést Novák Ferenc tollából az az elemző cikk, ami nem régen jelent meg a Gyereknevelés oldalon:

TÁRSADALMI CÉLÚ HIRDETÉS

Iskolai elfogadás program
Iskolai Elfogadás Program

A szerzőről

Maradjunk kapcsolatban

Gyermeknevelés - Közösségi Média

Kategóriák