Szívhang - Gyermeknevelés Magazin, jótékonyság

Szívhang - Gyermeknevelés Magazin, jótékonyság

Szívhang – Jótékonysági hangversennyel segít a Liszt Ferenc Kamarazenekar

Szeptember 30-án Szívhang címmel a Liszt Ferenc Kamarazenekar jótékonysági hangversenyt ad Szentendrén a zene világnapja előestéjén.

Szeptember 30-án Szívhang címmel a Liszt Ferenc Kamarazenekar jótékonysági hangversenyt ad Szentendrén a zene világnapja előestéjén. (Szentendrei Városháza, Díszterem, 2021. szeptember 30. 19.00) A Liszt Ferenc Kamarazenekar szerenádja a zene erejével és a koncert teljes bevételének felajánlásával szeretne segíteni.

A hangverseny azért kapta ezt a rendhagyó címet, mert egy súlyos vírusfertőzés következtében szívátültetésen átesett kislány felépülésének egyik legfontosabb jele a tökéletes szívhang. Új szívének nyugodt, kiegyensúlyozott, tiszta dobbanását segíti a Liszt Ferenc Kamarazenekar játéka. Az édesanya, aki egyedül neveli kislányát, gyermeke rehabilitációja alatt sajnos nem tud dolgozni. A támogatói jegyekből befolyt összegből szeretnénk az életkörülményeiken javítani, jobb és biztonságosabb környezetet teremteni a hős kislány számára. Feladatunk és célunk erőt, energiát adni és sugározni a zene erejével. A zenekar minden tagja és hangszere érte és neki muzsikál. A muzsika hangja és a zenekedvelő közönség együtt teszi a család életét szebbé. A karitatív célú koncert nemcsak az adománygyűjtést hivatott szolgálni, hanem értéket képvisel és értéket teremt. A mindennapi életben az összefogás nagy ereje csodákat tehet a nehéz helyzetekben. A hangverseny olyan kulturális küldetéssé vált, amely egy
nemes cél érdekében szerveződött. A Szívhang koncert sikerének záloga a közösség összefogása.

Tfirst Péter koncertmester a Szentendre és Vidéke című újság megkeresésére elmondta:

„Lehet, kicsit romantikusan hangzik, mi tényleg egy szerenáddal készülünk, egy fiatal lánynak szóló, hosszabb-rövidebb klasszikus „slágerekből” összeállított üzenetet küldünk. Belecsempésztük a programba persze azokat a műveket is, amelyek éppen most a mi kedvenceink, és bízunk abban, hogy ezek az érzelmeink magukkal ragadják a közönséget is.”

Németh-Izsák Ilona brácsás szerint ,,Mi zenészek így tudunk segíteni és segítenünk is kell.” Horváth Bence nagybőgős az újság szeptemberi lapszámában megjelenő kérdésre miszerint miben különbözik egy jótékonysági koncert az általánostól a következőket válaszolta: „Egy jótékonysági koncerten ugyanúgy meg kell születnie a flow-érzésnek, de a tudat, hogy ezzel az üggyel egy jó célt szolgálunk, mindenkiből több személyes érzelmet vált ki, előadóból és hallgatóból egyaránt.”

Szívhang – Műsor

Dohnányi: Szerenád
Bartók: Este a székelyeknél
Schubert: a-moll vonósnégyes, 2. tétel „Rosamunda”, D804
Beethoven: Cavatina
Beethoven: A-dúr “Kreutzer” szonáta, op. 47, 3. tétel – Tfirst Zoltán vonószenekari átirata
Jörg Widmann: 180 Beats per Minute

A koncert teljes bevételét jótékony célra ajánlja fel a zenekar! Kétféle támogatói jegy megvásárlásával tudja Ön is segíteni a kezdeményezést. Támogatói jegy: 3000 Ft, extra támogatói jegy: 8000 Ft, ami magában foglalja Másik Zsófi limitált példányszámban kinyomtatott Szívvirág című grafikáját.

Kérjük, legyen Ön is részese e nemes küldetésnek és élvezze a zene hatalmas erejét!

Forrás: A Liszt Ferenc Kamarazenekar sajtóközleménye

A szerzőről

Maradjunk kapcsolatban

Gyermeknevelés - Közösségi Média

Kategóriák