A gyerekek céljai

A gyerekek céljai

A gyerekek tervei?

Jól tesszük, ha tiszteletben tartjuk a gyerekek terveit, álmait, céljait, gondolatvilágát. Ez igaz ránk akkor is, ha a szülők vagy pedagógusok vagyunk.

Jól tesszük, ha tiszteletben tartjuk a gyerekek terveit, álmait, céljait, gondolatvilágát. Ez igaz ránk akkor is, ha a szülők vagy pedagógusok vagyunk. Ez is egy mód arra, hogy a gyerek lássa, fontosak a céljai, és nem csak neki, hanem a szüleinek is. Ez megerősíti benne a céljai irányába mutató tettvágyat is. Mivel sok felnőtt csak álmodozik, és nem éri el a céljait, ezért ha te cselekvő felnőttet szeretnél nevelni, akkor már gyerekkorban is ezt kell erősíteni.

Egy felnőtt talán azt gondolhatja, hogy mivel a gyermek még kicsi, ezért a tervei is kisebbek, mint egy felnőttéi. Ez azonban tévedés. A gyerek nagynak éli meg a céljait és így is kell hozzájuk közelíteni, amikor beszélnek róluk. Ha a szülő vagy a tanár lekicsinyli a gyerek céljait, akkor azzal hosszú távon ronthatja a gyerek képességét célok kitűzésére és elérésére. Vegyük tehát nagyon komolyan a gyerek terveit és céljait, és tartózkodjunk azok minősítésétől. A tervek tervei különösen értékesek, hiszen azok már egy általa felvázolt utat mutatnak arról, ahogyan a célját szeretné elérni.

A szerzőről

Maradjunk kapcsolatban

Gyermeknevelés - Közösségi Média

Kategóriák