Röfi Döfi és barátai - tanulságos mesék gyermekneveléshez

Röfi Döfi és barátai - tanulságos mesék gyermekneveléshez

MIRE NEVELNEK A MESÉK?

Új tanulságos mesesorozat indult útjára. A mesesorozatban a főszereplő Röfi Döfi, az első szelíd kis vadkan meséli el tanulságos kalandjait.

Új tanulságos mesesorozat indult útjára

A gyermekekre nagy hatással vannak a mesék, hiszen rendkívül gyorsan azonosulni tudnak a szereplőkkel, az eseményeken keresztül pedig ösztönösen szívják magukba az információkat.

Amellett, hogy elfoglalja, szórakoztatja őket, minden meséből tanulnak is, és az ott „tanultakat” rögtön lemásolják, használják is egymással kapcsolatban a játék során, majd az életük más területein is.

Ezért nem mindegy, milyen gondolatok, értékek húzódnak meg ezekben a történetekben. Ha végigtekintünk a ma elérhető, vagy akár divatos meséken, legyen szó akár könyvekről, vagy a különböző tv csatornákon elérhető rajzfilmekről, a rengeteg választékból sajnos csak néhány közvetít olyan értékeket és útravalókat a gyermekek számára, amelyekkel növelhetjük esélyüket a boldog életre.

Pontosan ez inspirálta az alkotókat egy nemrégiben útjára indult online mesesorozat elindítására, hogy az életben olyan nélkülözhetetlen értékekre tanítsa kis nézőit, mint a segítőkészség, őszinteség, bátorság, egymás elfogadása, nyitottság, bizalom, és még sorolhatnánk.

Az első szelíd vadkan

A mesesorozatban a főszereplő Röfi Döfi, az első szelíd kis vadkan meséli el tanulságos kalandjait. A gyerekek szeme előtt megelevenedő történetek olyan hétköznapi szituációk, melyek bármely gyermekkel előfordulhatnak.
Az első részben például Röfi Döfi megtanulja, hogy a barátság olyan apróságokon is múlhat, mint az egy szem alma, de azt is, hogy kedvességgel a hibák helyrehozhatók.

Az online világ lehetőséget ad hihetetlen részletes, színes, gyorsan mozgó animációk létrehozására. Ez a mese mégis inkább a minimalista irányt választotta, meghagyva a gyermeknek a lehetőséget arra, hogy saját fantáziájával egészítse ki a látottakat.

Bizonyára sok szülő örül majd ennek a lehetőségnek, akár a délutáni alváshoz, akár az esti meséhez keresnek új, szerethető történeteket gyerkőceik, és esetleg saját maguk szórakoztatására is.

Röfi Döfi és barátai

Valószínűleg az óvodapedagógusoknak is segítséget jelenthet egy-egy ilyen történet, hiszen a foglalkozásokon ez nagyon jó beszélgetési alapot nyújt.

„Vajon kinek volt igaza és miért?” „Te mit tettél volna az ő helyében?”

Ezáltal megvalósulhat az a cél, hogy a mesék üzeneteit tovább mélyítsük a gyermekekben. Így ők egyre jobban megértik ezeket a fontos értékeket, majd napról napra magukévá teszik őket a hétköznapokban.

Röfi Döfi kalandjait bárki követheti, a sorozat első epizódjai ugyanis elérhetőek a Facebook-on és a Youtube csatornán is, Röfi Döfi barátai címmel.

A mese szerepe – Hangjegyzet

A szerzőről

1 thought on “MIRE NEVELNEK A MESÉK?

Comments are closed.

Maradjunk kapcsolatban

Gyermeknevelés - Közösségi Média

Kategóriák