Röfi Döfi és barátai - tanulságos mesék gyermekneveléshez

Röfi Döfi és barátai - tanulságos mesék gyermekneveléshez

MIRE NEVELNEK A MESÉK?

Új tanulságos mesesorozat indult útjára. A mesesorozatban a főszereplő Röfi Döfi, az első szelíd kis vadkan meséli el tanulságos kalandjait.

Új tanulságos mesesorozat indult útjára

A gyermekekre nagy hatással vannak a mesék, hiszen rendkívül gyorsan azonosulni tudnak a szereplőkkel, az eseményeken keresztül pedig ösztönösen szívják magukba az információkat.

Amellett, hogy elfoglalja, szórakoztatja őket, minden meséből tanulnak is, és az ott „tanultakat” rögtön lemásolják, használják is egymással kapcsolatban a játék során, majd az életük más területein is.

Ezért nem mindegy, milyen gondolatok, értékek húzódnak meg ezekben a történetekben. Ha végigtekintünk a ma elérhető, vagy akár divatos meséken, legyen szó akár könyvekről, vagy a különböző tv csatornákon elérhető rajzfilmekről, a rengeteg választékból sajnos csak néhány közvetít olyan értékeket és útravalókat a gyermekek számára, amelyekkel növelhetjük esélyüket a boldog életre.

Pontosan ez inspirálta az alkotókat egy nemrégiben útjára indult online mesesorozat elindítására, hogy az életben olyan nélkülözhetetlen értékekre tanítsa kis nézőit, mint a segítőkészség, őszinteség, bátorság, egymás elfogadása, nyitottság, bizalom, és még sorolhatnánk.

Az első szelíd vadkan

A mesesorozatban a főszereplő Röfi Döfi, az első szelíd kis vadkan meséli el tanulságos kalandjait. A gyerekek szeme előtt megelevenedő történetek olyan hétköznapi szituációk, melyek bármely gyermekkel előfordulhatnak.
Az első részben például Röfi Döfi megtanulja, hogy a barátság olyan apróságokon is múlhat, mint az egy szem alma, de azt is, hogy kedvességgel a hibák helyrehozhatók.

Az online világ lehetőséget ad hihetetlen részletes, színes, gyorsan mozgó animációk létrehozására. Ez a mese mégis inkább a minimalista irányt választotta, meghagyva a gyermeknek a lehetőséget arra, hogy saját fantáziájával egészítse ki a látottakat.

Bizonyára sok szülő örül majd ennek a lehetőségnek, akár a délutáni alváshoz, akár az esti meséhez keresnek új, szerethető történeteket gyerkőceik, és esetleg saját maguk szórakoztatására is.

Röfi Döfi és barátai

Valószínűleg az óvodapedagógusoknak is segítséget jelenthet egy-egy ilyen történet, hiszen a foglalkozásokon ez nagyon jó beszélgetési alapot nyújt.

„Vajon kinek volt igaza és miért?” „Te mit tettél volna az ő helyében?”

Ezáltal megvalósulhat az a cél, hogy a mesék üzeneteit tovább mélyítsük a gyermekekben. Így ők egyre jobban megértik ezeket a fontos értékeket, majd napról napra magukévá teszik őket a hétköznapokban.

Röfi Döfi kalandjait bárki követheti, a sorozat első epizódjai ugyanis elérhetőek a Facebook-on és a Youtube csatornán is, Röfi Döfi barátai címmel.

ONLINE OKTATÁSRÓL PEDAGÓGUSOKNAK 2020. 08. 25.

_________________________________________

Facebook Comments

4 thoughts on “MIRE NEVELNEK A MESÉK?

  1. If you want to use the photo it would also be good to check with the artist beforehand in case it is subject to copyright. Best wishes. Aaren Reggis Sela

  2. If you want to use the photo it would also be good to check with the artist beforehand in case it is subject to copyright. Best wishes. Aaren Reggis Sela

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Maradjunk kapcsolatban

Gyermeknevelés - Közösségi Média

Kategóriák