Magyarország Legjobb Játéka 2019.

Magyarország Legjobb Játéka 2019.

Magyarország legjobb játéka

Átadták az Ország Játéka 2019. díjakat. A pályázó gyártók és forgalmazók innen kezdve a nyertes játékokon feltüntethetik az értékes logót.

Megvannak Magyarország legjobb játékai!

Átadták az Ország Játéka 2019. díjakat. A pályázó gyártók és forgalmazók innen kezdve a nyertes játékokon feltüntethetik az értékes logót. Ez garanciát jelent arra is, hogy az adott játék az elsők között szerepelt az országos megméretésben. Kiemelkedően sok szavazatot kapott a Castle of Mind fejlesztő táblajáték, amely idén nem csak az internetes szavazók közönségdíjasa, hanem a Játszónap kedvence is lett.
A verseny kitalálója és szakmai támogatója, a JátékNet.hu Webáruház által felkért eNET piackutató éves felmérése alapján a hazai online játék kiskereskedelem mértéke 2018-ban 10 százalékkal nőtt, és 2019-ben is két számjegyű százalékos növekedéssel számolhat.

Lezárult az Ország Játéka 2019 pályázat, amelyen idén hetedik alkalommal szavazott a nagyközönség és a szakmai zsűri. A hazai játékpiac rangos szakmai vetélkedőjére 75 hazai és nemzetközi gyártó, – forgalmazó nevezte játékújdonságait, nyolc kategóriában. A legjobbakra online több mint 40 000 voks érkezett, köztük az október 27-én rendezett Játszónap – a gyermekek és szülők, nagyszülők által végzett „élő tesztelés” – benyomásai alapján.

   Az Ország Játéka 2019. Logó, ami megtalálható a nyertes játékokon.

A 2019-es Játszónapon, ahol évente számos karácsonyi sikerlista-esélyes gyerekjáték is debütált, a Castle of Mind fejlesztő táblajátékra szavaztak a legtöbben. A szervezők a zsűri és a közönség szavazatai alapján, kategóriánként egy-egy győztes játékot hirdettek, egyenes pontverseny szerint. Melléjük társult be ebben az évben is a Kicsomi és a Manóprogram, amelyek különdíjban részesítettek 1-1 játékot. A Játszónap helyszíni kedvencével együtt így összesen 19 nyertes született. Az Ország Játéka 2019 minősítést a szakzsűri és a nagyközönség értékelései alapján a következő játékok nyerték el:

Magyarország legjobb játékait a különböző területek szaktekintélyeiből álló zsűri olyan egységes, szakmai szempontok szerint értékelte, mint például a készségfejlesztés képességének mértéke, a szociális készség fejlesztése, alkalmassága az együtt- és újra játszásra, a játékok várható mentális és érzelmi hatása, innovációja, kreativitása, minősége és tartóssága.

Pierrot, a verseny zsűrielnöke így nyilatkozott:

“Ez az embléma már önmagában rangot jelent. Azonban ahhoz, hogy ennek jelentőségéről mindenki értesüljön, hogy közép- vagy hosszú távon a nagyközönség számára is értéknövelő címke legyen, a versenyben résztvevők közreműködésére is szükség van. Bízom benne, hogy hamarosan mindenki felfedezi benne saját érdekeltségét és közösen növeljük tovább az embléma tekintélyét. Rendszeresen járok nemzetközi játékkiállításokra és ott is tapasztaltam, hogy ha valamilyen elismerést jelző logóval ellátott egy játék – amit pl. szakemberekből álló zsűri díjaz –, mennyivel hitelesebbé teszi a játékot és igazolja annak létjogosultságát.”

Ország Játéka 2019. Győztesei

A JátékNet.hu Webáruház által 2013-ban életre hívott Ország Játéka kezdeményezés jótékony célokat is szolgál: online szavazáskor a közönség dönti el, mely rászoruló gyermekintézmények részesüljenek adományban, melyeket évről évre a Védőnői Szolgálat közreműködésével, még karácsony előtt megkapnak a gyermekek. Idén ők nyerték el a játékokkal teli, értékes és hasznos ajándékcsomagokat: Cinkotai Huncutka Óvoda, Budapest; Halimbai Hársfa Óvoda és Családi Bölcsőde, Halimba; Mesevár Óvoda, Gyömrő.

Őri Gergely, az Ország Játéka verseny megálmodójaként hozzátette:

„Bizonyosak vagyunk abban, hogy szakmai zsűrink szerepe a gyermekjátékok megítélésben kiemelt – ízlésformálóként és ötletadóként egyaránt. De megerősít bennünket az a sok szülői visszajelzés is, mely szerint komoly hasznosságot látnak az ügyünkben… Például a Játszónapban, ahol a csillogó szemű gyerkőc személyes tapasztalatai alapján el tudnak indulni, az Ország Játéka logó láttán könnyebben döntenek, aztán pár kattintás és megrendelik a gyereknek a játékot a neten. Apaként már én is feltettem a kérdést: tényleg, mi lehetne ezeknél nagyobb segítség, különösen a karácsony előtti őrületben?! Gratulálunk a nyerteseknek és folytatjuk jövőre is!”

Az Ország Játéka 2019 sajtóközleménye alapján

A Gyeremekneveles.hu részéről gratulálunk a nyertes játékoknak és alkotóiknak. Mindezek mellett felhívjuk a szülők figyelmét arra, hogy a számítógépes játékokkal játszó gyerekek számára biztosítsanak elegendő testmozgást és valós térben folyó játékot, társasjátékot. Ezek segítenek egyensúlyban tartani a gyerek személyiségfejlődését.

A szerzőről

Maradjunk kapcsolatban

Gyermeknevelés - Közösségi Média

Kategóriák