Hiperaktivitás megszüntetése

Hiperaktivitás megszüntetése - Molnár Ibolya megoldása egy ADHD-s kisfiú problémáira

“Nagy pecsét” és hiperaktivitás

“Nagy pecsét” , kontra szülői VALÓS szeretet és figyelem – Molnár Ibolyát kérdeztük hiperaktivitás témában. Egy ADHD-s kisfiú is előkerült.

“Nagy pecsét” , kontra szülői VALÓS szeretet és figyelem – Molnár Ibolyát kérdeztük a hiperaktivitásról, aki egy nem veleszületett ADHD-s kisfiú anyukájának problémáit segített megoldani a közelmúltban.

Figyelemhiányos hiperaktivitás

A figyelemhiányos hiperaktivitás-zavart egy idegrendszeri veleszületett rendellenességként tartják nyilván melynek legfőbb tünete a figyelemzavar, kísérő tünete a hiperaktivitás, azaz az un. túl,- vagy a felülműködés. Cselekvésben normálistól eltérő, szétszórt, nyüzsgő, vibráló, kontrollálatlan.

Rengeteg kérdés merül fel rögtön. Mi számít normálisnak, miért baj az ha eltérő? Valamint, hogy a hiperaktivitás tényleg csak a fent leírtakról szól? Létezik valójában a hiperaktivitás?

6,5 éves kisfiú története az egyik legszebb példa arra, hogy kár behatárolni és” rányomni” egy pecsétet erre az állapotra. Bencust már 3 éves korában hiperaktívnak titulálták, ámbár ez nem volt olyan mértékű figyelemzavar, ami miatt ne vették volna fel az iskolába, de idővel iskolalátogatása kérdésessé vált.

Ekkor már, (ahogy általában lenni szokott) ADHD-s gyerekeknek való gyógyszerrel kezelték, valamit javasoltak számára egy sajátos fejlesztő iskolát. Az Édesanya ennél a pontnál döntött úgy felkeresi Ibolyát a Facebookon. Ibolya számos különleges módszerrel, életsegítő gyakorlatokkal, gondolatokkal dolgozik.

Személyes találkozójuk után elkezdődött egy ragyogó, átfogó közös munka leginkább az Édesanya és Bencus között. Kezdésnek nagyon fontos volt, hogy változtassanak az étrendjén, hiszen tudjuk, a helytelen táplálkozás felboríthatja a harmonikusan működő rendszert. A kisfiú B1 vitamint (500mg), C vitamint (1000mg), és D vitamint kezdett szedni, fehérliszt és a szénhidrát drasztikus csökkentése mellett. A vízfogyasztás főszerepet kapott.

Az a csodálatos kommunikáció

Személyre szabott „nap, mint napos” kommunikációs gyakorlatok következtek szorosan egymásra fókuszálva.

Bencus dicsérete folyamatos volt, kihangsúlyozva minden jó dolgot, amit csinált, miközben az Édesanya teljes figyelmet biztosított számára, megállva, kizárólag rátekintve, testhelyzetét is hozzáigazítva. Guggolva, ülve, avagy mellé fekve.

Az elhatárolódás már ezáltal is kezdett lazulni kettőjük között, amit testközelséggel, öleléssel, szeretetteljes érintkezéssel tökéletesen meg is szüntettek.

Fél éves kitartó és magasztos munka meghozta gyümölcsét. Bencusról lekerült a „nagy pecsét” és a hiperaktív státusz. Érezve Édesanyja teljes figyelmét és jelenlétét, mely szívvel és szeretettel bélelt fátyolban öleli Őt körbe, újra kiegyensúlyozott és békésen rohangáló gyermek.

Játékosan még most is életük részét képezi a mindennapos gyakorlás, az elmaradhatatlan figyelem útja pedig a szeretet.

A fenti történet eddig tart, de Ibolya nem csak gyerekekkel foglalkozik, ezért ha valamilyen, a gyermeket vagy akár a felnőttet érintő élethelyzeti nehézség, tanácstalanság merül fel, érdemes a megoldásért hozzá fordulni. Ezért Ibolya elérhetőségét itt alább közzé is tesszük. (Szerkesztő)

Molnár Ibolya

Életút- Konzultáns, Kommunikátor
+36 30 640 1859
molnar.ibolya80@gmail.com
www.molnaribolya.hu

A szerzőről

Maradjunk kapcsolatban

Gyermeknevelés - Közösségi Média

Kategóriák