Csipkerózsika - OpeRandi

Csipkerózsika - OpeRandi

Csipkerózsika

OpeRandi gyermekmesék: Melyik gyerek ne ismerkedne meg szívesen a Csipkerózsika című tündérmese, ami sokáig szájhagyomány útján terjedt.

Melyik gyerek ne ismerkedne meg szívesen a Csipkerózsika című tündérmese, ami sokáig szájhagyomány útján terjedt, majd Charles Perrault francia író vetette papírra. Ma persze mindenki úgy ismeri, mintha az a Grimm fivérek meséje lenne, amit ők 1812-ben adtak ki egy gyűjteményben. Ez a mesét hallgathatod most meg gyermekeddel az OpeRandi sorozatban.

Újabb OpeRandi gyerekmese

Hatalmas öröm éri a királyi palotát, az uralkodónak és feleségének lánygyermeke születik. A keresztelőn hívatlanul feltűnik a gonosz 12. bűbájos asszony és megátkozza a csecsemőt. Tizenöt évvel később a rontás beteljesül, a királyi pár leánya, Csipkerózsika, mély álomba szenderül, amiből csak egy herceg szerelmes csókja ébresztheti fel. A mesevilág örök klasszikusa hangzik el Csajkovszkij rövid zenei részleteivel a “Csipkerózsika” c. balettből. Ezúttal szeretettel várom a Csemetéket a rózsák birodalmában!

Bátor Anna vár benneteket!

A mesét elmeséli: Bátor Anna Daniela
Írta: Sebestyén Attila
A mese alatt Pásztohy Panka grafikái jelennek meg a Csipkerózsika c. mesekönyvből
Zene: Pjotr Iljics Csajkovszkij
Videóborító grafika: Bátor Márta

Ezt üzeni szülőknek és gyerekeknek Bátor Anna

OpeRandi
OpeRandi
“Az OpeRandi program célja, hogy valamilyen formában “randevúzzunk” a zenevilággal, jelen esetben, a meséken keresztül. Szeretettel invitálom a kedves gyerekeket a “tollas bálba”, ahol a mesék csodálatos kincsestára kívánja andalító zenével álomba ringatni őket. Bízom abban, hogy ezzel utat tudunk nyitni a gyermekek fantáziájának és zenei fogékonyságának, “észrevétlenül”. Minden héten megjelenik egy új esti mese, ha szívesen hallgatod, megköszönöm, ha feliratkozol YouTube csatornámra: OpeRandi Official.”

Az OpeRandi YouTube csatornája:

A szerzőről

Maradjunk kapcsolatban

Gyermeknevelés - Közösségi Média

Kategóriák